2015 | 2014  l  2013 2012  l  2011  l 2010 l  2009  l   2008  l  2007  l

 


18.12.2007

Iivarin isukille oli tullut hienosti menestystä kotimaassaan; Petit Ami's Devil's Rose "Festus" oli Norjan Voittaja 2007 ja Top Winning Bichon 2007 - ja ikääkin vasta 21 kk!

 


17.-18.11.2007

Noniin, meidän osalta vuoden viimeiset näyttelyt on pidetty! Jyväskylän reissu oli rankka, mutta mukava kokemus, kiitos hauskan seuran! :) Lauantain KV-näyttelyssä Leevin menestys oli AVK4, AVO-EH, mutta hienosti poika veti jo kehässä. Sunnuntaina poika veti ERI:n brittituomarilta, kovassa seurassa ja olimmekin kovin tyytyväisiä pojan tulokseen. Myöskin Nemo-veli näytelmöi hienosti ensimmäistä kertaa EH:n arvoisesti.

   


10.11.2007

Isänpäivää odotellessa piipahdimme Rovaniemen ryhmänäyttelyissä. Mukavaa oli ja Leevikin näytteli hienoin tuloksin, NUK1, NUO-ERI! Hienosti meni myös ystävillämme ja erityisonnittelut Pyrylle, joka pokkasi ensimmäisen sertinsä!

 


25.10.2007

Vihdoinkin! Vihdoinkin siis kauan odotettu vauva saapui ja koko poppoo on aivan hurmaantunut pikku kaverista! Iivari (Petit Ami´s I Keep the Faith) tepasteli perheeseemme Norjasta saakka ja on ihastuttanut meitä pippurisella otteellaan elämään! :) Pojat ovat alkaneet ihan hyvin tulla toimeen, tosin pikkukaverin leikit ovat välillä niin hurjia, että Leevin pitää mennä sohvalle ottamaan etäisyyttä.. ;) Kerromme kaverista lisää, kun vähän ehdimme tutustua.

 


6.-7.10.2007

Näyttelytauko katkesi vajaan parin kuukauden jälkeen viikonlopun tuplanäyttelyillä. Lauantaina olimme Kemissä ryhmänäyttelyissä ja sunnuntaina Oulun KVssä. Näyttelytauko näkyi kyllä sekä handlerissa että koirassa. Arvostelut olivat muuten hyvät, mutta liikkumisesta sakotettiin.

Sunnuntaina mentiin jo paremmin kehässä, mutta tuomarin mieleen ei meidän iso poika niin ollut. Treenaamaan pitää siis taas alkaa, että kehässä olo olisi molemmille luontevampaa.. Mutta  muuten oli oikein mukavaa nähdä tuttuja ja muutenkin taas jänskätä oman ja kavereiden karvanaamojen puolesta! Tuomarina Kemissä toimi Unto Timonen ja sunnuntaina Oulussa Paavo Mattila.


Open class in Oulu

   


11.9.2007

Syksyn näyttelytauko on alkanut ja sen huomaa jo päivityksistäkin.. :) Koirarintamalla ei ole kummempia tapahtunut, odottelemme Kemi-Oulu-näyttelyviikonloppua ja yritämme johonkin mätsäriinkin keretä harjoittelemaan. Muuten on kylläkin ollut vilinää ja vilskettä, sillä olemme vihdoin ja viimein päässeet muuttamaan vasta valmistuneeseen kotiimme!  Eli toisaalta on ollut mukavaakin, että on ehtinyt paneutua viikonloppuisin näyttelyiden sijasta uuden kodin laittamiseen ja sisustamiseen.. Leevikin alkaa pikkuhiljaa jo kotiutua, vaikka yksin oleminen onkin vielä hankalaa. Toivottavasti kuitenkin ajan mittaan helpottaa ja olemme ainakin toistaiseksi säilyneet ilman pelkäämiämme reaktioita eli merkkaamista ja kodin hajottamista - mutta koputamme puuta. ;)

 


18.8.2007

Kesän viimeiset näyttelyt vietettiin hieman kosteissa tunnelmissa.. Kaatosateen ja ukkosen jälkeen toivoimme varmasti jokainen, että bichon-kehä säästyisi sateelta ja onneksi siitä tällä kertaa joutuivat kärsimään ainoastaan villakoirat, jotka olivat ennen meitä.. Leevillä ei tänään oikein näytelmöinti maistunut, joka näkyi lievänä temppuiluina kehässä, onneksi siitä ei kuitenkaan sakotettu pahemmin. Leevi ei kuitenkaan tuomarin mieleen ollut, joten EH tärähti kouraan. Nyt sitten edessä on pitempi tauko, seuraavan kerran meitä nähdään kehässä vasta lokakuussa. Onhan tässä kiireinen kesä ollutkin, joten tauko ei varmasti ole pahitteeksi! :) Kiitokset Riikalle ja Ristolle näyttelyseurasta!

 


Makkaralenkki 15.8.2007

Oulun makkaralenkki bichoneille sujui hienosti ja ylitti järjestäjienkin toiveet osallistujamäärällään! Makkaralenkille ilmestyi jopa enemmän innokkaita lenkkeilijöitä kuin mitä oli ilmottautunut! Yksi ainut peruminen ilmoitettiin, mutta taisinpa bongata heidätkin kuitenkin lenkkiporukan seasta!  Kiitokset osallistuneille, mahtavaa oli ja nyt tiedämme, että täältä pohjoisestakin löytyy aktiivista porukkaa, joten lisää siis tällaisia mukavia tapaamisia! Sää suosi lenkkeilijöitä ja vaikka makkarat olivatkin "kortilla" lienee kenenkään ei kuitenkaan tyhjin suin tarvinnut olla..  

   


Karelia Show 2007

Joensuun reissu takana ja olo on tyytyväinen, joskin väsynyt - kiitos Elinan näyttelyreissu "bootcampin" . Reissu oli oikein hauska, kiitos Elinalle ja Kimmolle seurasta ja kaikesta avusta! Lauantain näyttelyt vietettiin hieman epävakaisessa säässä, onneksi bichonien kehät saatiin ilman veden tuloa läpi - ryhmäkehien aikaan taivas ehtikin revetä jo kunnolla.. Lauantain tuomarin muutoksen takia Kareksen kehän arvosteli Lillian Hanniste ja arvio oli aika lailla samanlainen kuin Rovaniemellä. Leevi saikin EH:n ja oli luokkansa kolmas. Elinan ja Kimmon Casper oli taas ROP ja RYP-3, hienosti meni pojalla!

Sunnuntaina ilma oli taas kuin morsian ja kehät käytiin lämpimissä olosuhteissa. Ukkeli kuitenkin meni kuin unelma ja ensimmäistä kertaa tuntui, että poju oikein nautti esiintymisestä! Mattikin ihmetteli, että kuka vieras koira tuolla kehässä, kun poika liikkui niin kauniisti. Tuomarikin tykkäsi ukosta ja saimmekin sijoitukseksi ERI/3.  Elinan ja Kimmon Casper oli PU2 ja Lara hienosti ROP -> Int Mva!

 


8.8.2007

Helteisen keskiviikko illan vietimme Hollinhaan mätsäreissä ystäviemme Pyryn ja Oton sekä heidän isännän ja emännän kanssa. Vaikka jouduimmekin odottelemaan muutaman tovin vuoroamme, oli mukava paistatella päivää hauskassa seurassa. Kivaa oli nähdä, että myös muitakin bichoneita oli innostunut paikalle. Leevi ja Pyry menivät yhdessä arvosteltavaksi, vaikka "äiskät" yrittivätkin jonossa sumplia hiukan järjestystä.. Mutta välissämme oleva koirakko oli peruuttanut, joten pallopäät pääsivät yhdessä kehään. Tuomari kehui kovasti poikien turkkeja ja purentaa ja olivat hänen mielestään oikein tasaväkisiä. Leevillä oli vain "junavaihe" päällä, joten tuomari rokotti ukkelin liian vauhdikkaasta kävelystä - Leevi sai sinisen ja Pyrylle tärskähti punainen. Päivä päättyi kuitenkin oikein mukavasti, sillä Leevi sijoittui sinisten neljänneksi, Pyry punaisten kolmanneksi ja pikkuinen Otto-duracellkin pentujen sinisten kolmanneksi - eli hienosti meni pojat! 

 


3.-5.8.2007

Viikonlopun vietimme rennosti mökillä ja Leevi otti kyllä kaikki irti maalla olosta..  Mietimme josko ukkoa voisi niin korvessa jopa irtipitää ja kokeilimme onneamme. Vähän aikaa vauhtiveikko pysyi piha-alueella, mutta sen jälkeen pyyhkäisikin lähimmälle soratielle ja pölypilvi jäi vain jälkeen, kun ukko nosti kytkintä.. Neljän kilometrin maratonin jälkeen Matti sai karkurin kiinni ja Leevi sai sen jälkeen tyytyä pitkässä narussa oleiluun - josta se otti myös kaiken irti.. Leevin mökkeilyyn kuului olennaisesti myös uiminen ja sen jälkeen reilu kieriskely metsässä. Koko ajan oli ukon kuitenkin oltava valppaana, sillä rikollisia liikkui joka suunnalla.. Leevi käyttikin kiitettävästi aikaa tontin vartioimiseen (päivällä sekä yöllä) epäilyttäviltä linnuilta, oravilta, kaloilta, tuulelta.. Ja  Mutta illalla pystyi ukkelikin vähän rentoutumaan, kun käytiin soutelemassa - ihana on Suomen kesä!

   


27.7.2007

Treffasimme Muurahaispuistossa bichon-pojat Pyryn ja Oton. Pojat tulivat hyvin toimeen ja vauhtia olisi varmasti riittänyt ennemmänkin, mutta koska lämpöä oli reilusti yli parinkymmenen ei edes bichonit jaksaneet "hepuloida"..  

 


22.7.2007

Lomapäivien iloksi köröttelimme Pelloon, kun olimme siinä nurkilla muutenkin sukulaisissa. Sää suosi ja näyttelypäivä olikin oikein mukava. Hämmennystä ehkä hiukan aiheutti kehien nopeus ja ajoittainen epäselvyys kenen siellä oikein tulee olla, mutta kaikesta selvittiin kunnialla! Leeville kuitenkin tärähti arvoisteluissa ensimmäinen H, tuomarin silmää ei Leevi yksinkertaisesti miellyttänyt. Mutta ylä- ja alamäkeä sitä on harrastuksessa kuin harrastuksessa, joten eikun täyttä häkää vain eteenpäin!  Hyväkin uutisia oli kuitenkin siltä reissulta, sillä Riikan tyttöselle, Tähdelle, tärskähti ensimmäinen VSP-sijoitus ja serti, onneksi olkoon!

 


14.7.2007

Lauantaina osallistuimme Kokkolan kansainvälisiin koiranäyttelyihin, joihin oli ilmoitettu jopa 50 bichonia. Sää oli kaikista ennusteista huolimatta aurinkoinen, joten mukava oli auringopaisteessa ja hyvässä seurassa viettää näyttelypäivä! Leevillä tuntui taas ruohokehä häiritsevän keskittymistä ja arvosteluissa mainittiinkin, että treeniä tarvittaisiin liikkeiden osalta..  Tuloksena olikin EH eikä luokkasijoitusta, mutta olimme tyytyväisiä ukon saavutukseen. Kiitoksia Elinalle, Kimmolle ja Jennalle seurasta! Ja onnittelut Riikalle ja Ristolle Tähden hienosta suorituksesta ja PN-sijoituksesta!


Leevi in Kokkola


Leevi moving in Kokkola

 


30.6.2007

Lauantai-aamuna heräsimme neljältä ja köröttelimme Saarijärvelle ryhmänäytelyyn. Näyttelyt olivat meidän osalta erikoiset, sillä Leevi oli ainut näyttelyyn ilmoitettu bichon ja siksi olimmekin hieman normaalia jännittyneimpiä! Kehässä Leevillä kuitenkin kiinnosti hajut enemmän kuin mamman namit ja siksi liikkeet eivät olleet parhaimmillaan, muuten ukkeli käyttäytyi kyllä hyvin kuten normaalistikin. Pitkän harkinnan jälkeen tuomari kuitenkin päätyi antamaan EH:n sillä ukkelimme ei ollut hänen mielestään vielä "valmis" sertiin..  Vaikka toki hieman pettyineitä olimmekin, usko on kova että ehkä se vielä joku päivä ukonkin kohdalle napsahda.. Eli nyt pidämme parin vkon tauon ja sitten taas kohti uusia haasteita! 


Leevi in Saarijärvi

   


24.6.2007

Juhannuksen juhlimiset päätettiin Rovaniemen koiranäyttelyihin! Paikalla oli paljon tuttuja ja fiilis olikin oikein mukava, kiitos siitä! Leevin osalta kilpailu päättyi EH:n ja neljänteen sijaan. Kovatasoisia kilpakumppaneita oli kuitenkin junnuluokassa sillä Elinan kasvatti Konsta (Keymaker's Brave Rebel) ylsi PU1 ja VSP - onneksi olkoon!  Arvostelut olivat kuitenkin mukavat, joten kiitos ukkelille hyvästä suorituksesta!


Leevi in Rovaniemi

 


13.6.2007

 Leevi kävi tänään rokotuksessa ja terveystarkastuksessa. Polvet olivat 0/0 ja silmät ok! 

 


9. - 10.6.2007

Lähdettiin kolmestaan (allekirjoittanut, isäntä ja itse tähti) vähän pitemmälle näyttelykeikalle etelään mukavissa ilmoissa. Säät suosivat sekä lauantain että sunnuntain  näyttelyitä, joten mukavasti alkoi siis kesäkausi!. Kangasniemellä vietimme kaksi yötä ja sunnuntaina ajelimme Jämsänkosken kautta kotio. Näyttelytkin menivät Leevin osalta oikein mukavasti, lauantaina Kangasniemeltä rapsahti ERI ja sunnuntaina Jämsäkoskelta kiikun kaakun erin sijasta EH. Lauantain osuus meni mainiosti, vaikkei vielä kultaa&kunniaa tullutkaan - pääsimme kuitenkin ensimmäistä kertaa paras uros - kehään menoa katsomaan! Jämsänkosken tuomarin, Juha Putkosen mielestä, ukko oli oikein lupaava maskuliininen uros, mutta liian kevyt suhteessa korkeuteen/rakenteeseen - eli ikää ja massaa pitäisi ukkelin saada!  Isäntä aloittikin samoin tein Leevin massan keruun - nimittäin jakoivat pojat keskenään kaksi pitsaa.. :)


Leevi in Kangasniemi                                                          Leevi EXC/1


Leevi relaxing in Kangasniemi


Leevi in Jämsänkoski

 


5.6.2007

Leevi täyttää 1-vee! Onneksi olkoon poika!

   


13.5.2007

Oulun äitienpäivänäyttelyitä sää suosi siltäosin ettei ainakaan vettä tullut, jota niin kovasti pelättiin.. Kai se pitää jossain vaiheessa sellainen teltta hommata, ettei tarvitse rytmihäiriöitä sään jänskäämisestä hommata.. :) Mukavaa oli myös näyttelyihin valmistautuminen, kun ei tarvinnyt ajaa näyttelypaikalle satoja kilometrejä - kilometri taisi olla Raatin kentälle! Bichoneita oli kehään ilmoitettu 34, joista 14 uroksia ja 20 narttuja. Leevin kehään oli yhteensä ilmoittautunut kuusi koiraa. Tuomarina toimi Petru Muntean Romaniasta. Valitettavasti emme kotikentällä sijoittuneet, mutta vaaleanpunainen nauha tärähti käteen ja arvostelutkin olivat vallan mainiot!

Sari ja Leevi Äitienpäivänäyttelyssä Oulussa 2007
Sari ja Lepa
 


7.5.2007

Maanantaina kävimme Elinan käsittelyssä Oulun näyttelyjä varten. Ukosta tulikin varsin komea poika - enkä yhtään ihmettele sillä kahden tunnin trimmin jälkeen tulos oli sen näköistä että! :) Elinalta saimme taas hyviä vinkkejä hoitoa ja näyttelyitä varten, joten jälleen kerran kiitos siitä!

 


5.5.2007

Lauantaina match show vietettiin jo hieman keväisemmissä tunnelmissa, eikä tarvinnut enää niin kauheasti palella.. :) Leevi meni taas vaihteeksi kehässä hienosti ja punainen nauha tärähti käteen, hyvä ukko! Ei kuitenkaan enää punaisten kehässä sijoituttu, tuomari totesi että kaunis bichoni, mutta toivoisi näkevänsä vielä Leevin näyttelytrimmissä.. Viimeksi onkin trimmattu ennen Vaasaa ja ukon karvankasvu on sitä luokkaa, että nopeasti alkaa näyttämään enemmän lampaalta kuin koiralta.. ;) Mutta Oulun koetoksia varten odottaakin Elinan käsittely maanantaina!

 


3.5.2007

Ilma ei suosinut torstainkaan match showta, mutta lähdimme kuitenkin harjoittelumielellä tsekkaamaan tilanteen. Paikalle oli jälleen uskaltaitunut mukavasti kovapintaisia koiraihmisiä, joita ei ilmat säikäytä! :) Leevi meni kehässä hyvin, vaikka seisominen vähän ukkoa kypsyttikin. Yllätti kuitenkin käytöksellään isossa kehässä, kun meni hienosti muista koirista huolimatta! Palkkioksi saatiinkin sitten punainen nauha ja Leevi pääsi jatkoon vielä viiden parhaan joukkoon, josta kolme lopulta sijoitettiin!

   


1.5.2007

Vappupäivänä lähdimme jälleen harjoittelemaan mätsäreihin. Ilma ei ollut kylläkään tällä kertaa kovin keväinen sillä voimakkaan tuulen lisäksi saimme jopa lumihiutaleita niskaamme! Ukkoa ei kuitenkaan sää haitannut vaan kehässä mentiin pientä riuhtomista lukuunottamatta oikein mallikkaasti! Ukko seisoi hienosti ja ainoastaan kaikkien sinisten kehässä kiinnostus tyttöihin voitti namin.. :) Tuomaria ei kuitenkaan ukko saanut hurmattua sillä saavutuksena oli sininen nauha eikä sijoitusta. Mutta harjoittelu on alkanut selvästi kantaa hedelmää sillä käyttäytyminen oli melkeinpä mallikasta! :)

 


22.4.2007

Sunnuntaina ilma olivat kovasta tuulesta huolimatta aurinkoinen, joten suuntasimme Oulun animalian järjestämään match showun. Paikalle olikin saapunut runsaasti koiria ja tunnelma oli mukava. Tuttuihinkin törmättiin ja Ciara-tytösen kanssa leikittiinkin (kuvia löytyy mätsärit-kansiosta) kovasti! Kehässä ukolla oli taas vitosvaihde päällä eikä vauhtia hidastanut ainakaan kivan näköiset tyttökoirat.. :) Tuomari totesikin, että ukko on hyvä rakenteinen ja "uhkea" bichoni, mutta vauhtia tuntuu olevan - varsinkin tyttöjen seurassa. :) Sininen nauha ja kolmas sija olikin saavutuksemme, joten ylöspäin ollaan menossa! Jatkamme harjoituksia taas ensi viikonlopun mätsäreissä! 

 


13.-14.4.2007

Perjantaina lähdimme koko poppoolla ajelemaan kohti Vaasaa ja näyttelyitä. Yövyimme hostellissa, jotta yhdelle päivälle ei tulisi niin paljon ajelemista. Päätös osoittautukin viisaaksi, sillä ehdimme hyvin lenkkeilyttää ja tuunata Leevin ennen näyttelyihin menoa. Näyttelyt pidettiin Botnia-hallissa, joka osoittautui aivan mainoksia tilaksi. Kehät olivat tilavia ja koko tiimille löydettiin sopiva tila kehän reunalta. Jännittimme kovasti, kun handlerimme Sarin ja Leevin vuoro tuli, mutta onneksi kaikki meni kehässä hyvin! Leevi toimi kuin ammattilainen ja ihmettelimme oliko ukkeli sama, joka yleensä villiintyy täysin toisia koiria nähdessä.. Leevi saalis kehästä oli JUN EH ja JUK4. Arvostelut olivat muuten hyvät, mutta tiedossa oli etteivät kookkaat bichonit olleet tuomarin mieleen, joka sitten näkyikin arvosteluissa "quite big for age". Mutta olimme tosi tyytyväisiä, sillä ukkelin kehäkäyttäytyminen oli täydellistä ja arvostelut muilta osin lupaavia! Tuomarina Vaasan KV:ssä toimi irlantilainen Gerard Hickey.

 


1.4.2007

Sunnuntaina ilmat oli niin mukavat, että suunnistimme match showhun Tyrnävälle. Paikalla oli paljon eri näköisiä ja kokoisia haukkuja ja meidän ukko oli niin innoissaan ettei nahoissaan tuntunut pysyvän. Varsinkin ne tytöt on alkanut kiinnostamaan.. :) Kevään tuoksut ja muut koirat kiinnostivat Leeviä tällä kertaa niin paljon, ettei kehässäkään meinattu Sari-handlerimme makupalatarjonnasta kiinnostua. Leevi saikin sinisen nauhan eikä siitä eteenpäin sijoituttu. Tuomarina toimi Elina Keinänen ja hän naureskelikin Leevin valtavaa karvamäärää. Mutta ilmat olivat komiat ja kaikilla oli hauskaa, joten reissu kannatti!   

 


24.2.2007

Lauantai-aamu valkeni jännittävissä tunnelmissa, olimme Leevi kanssa menossa kauan odotetulle trimmauskurssille! Kurssi järjestettiin Kempeleen työväentalolla, josta löysimme parisenkymmentä innokasta karvapalloa omistajineen trimmauksen jaloa taitoa oppimasta. Kurssin veti ammattitaidolla Elina Keinänen, joka neuvoi kädestä pitäen bichonin trimmauksen alkeita. Parin ensimmäisen tunnin jälkeen sakset pysyivät allekirjoittaneella jo hieman jämäkämmin kädessä, mutta tyydyttäväksi jälkeä ei "oho-huudahduksien" lomasta voinut kylläkään sanoa. Onneksi rakkaiden bichoneittemme turkki on nopeasti uudistuva luonnonvara ja mitään peruuttamatonta ei saatu aikaan. Päivä oli sekä omistajille että karvanaamoille pitkä, mutta erittäin opettavainen. Emännälle avautui jo enemmän trimmauksen salat; mitä ja miten tulisi koiran rakennetta sekä turkkia ottaa huomioon ja kuinka haastavaa se trimmaus itseasiassa on! Useamman vuoden harjoittelu ja trimmauskurssi täytyypi käydä läpi ennenkuin Elinan vakaaseen kädenjälkeen yltää.. :) Mutta harjoitus tekee (toivottavasti) mestarin! Toistaiseksi taidamme vielä luottaa Elinan trimmaustaitoihin ennen näyttelyihin lähtöä.. :) 

   


28.1.2007

Sunnuntaina olimme Oulun Bichon-treffeillä Puolivälinkankaan koirapuistossa. Meno oli reipasta ja aurinko paistoi pitkästä aikaa! Paikalla oli Leevin lisäksi kolme bichonia sekä useita kääpiösnautseita. Vaikka emännillä ja isännillä varpaita kipristelikin kirpakassa pakkasessa, koirilla riitti vauhtia ja iloa! :) Nyt vain sana kiertämään kaikkien oululaisten bichon-omistajien kesken - joka sunnuntai klo: 11:30 bichon-treffit "muurahaispuistossa" puokkarilla! :)

 


6.1.2007

Leevi täyttää edellisenä päivänä maagiset 7 kuukautta, joten matkaamme jännityksen kipristellessä vatsassamme ensimmäisiin virallisiin näyttelyihimme - Kajaanin Tamminäyttelyyn ja siellä pentuluokkaan. Olemme kaikki ensikertalaisia mitä tulee näyttelytouhuihin, joten toivomme, että selviäisimme kunnialla päivästä. Emännällä on on jalka paketissa, joten keppejen kera ei kannata kehään mennä, joten koko porukka jännää varahandlerin ja Leevin yhteistyön onnistumista. Ja hyvinhän se meni - saalis ensimmäisistä näyttelyistä oli PEK1 KP ROP ja arvostelutkin olivat lupaavia;

"Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen maskuliininen pentu, jolla hyvät mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää, hyvä kallo, silmät ja kuono-osa. Hieman pysty lapa. Ikäisekseen hyvä runko, hyvä häntä ja takaosa liikkuu hyvin."
Tuomarina Markku Kipinä